Te gast bij Horeca Toppers

Wie onze socials volgt, heeft waarschijnlijk gemerkt dat wij onlangs te gast waren bij 't Oud Gemeentehuis en Skaldu in Weert! Deze twee restaurants worden uitgebaat door "Horeca Toppers", een familiebedrijf van twee generaties waarbij mensen verwennen met lekker eten in het bloed zit.

Hoewel 't Oud Gemeentehuis en Skaldu twee heel uiteenlopende zaken zijn (traditioneel & vlees VS hip & vis), kan je er een rode draad vinden: een historische setting, waar het personeel je naam kent en graag een gezellige babbel doet en dat rond een eerlijke keuken.

Maar een "eerlijke keuken", wat is dat eigenlijk? Bij Horeca Toppers wil dit zeggen dat de klant de producten tot de winkel of boerderij kan terug traceren, aan een betaalbare prijs die binnen de marges blijft.

Voor hen was het ook heel belangrijk dat het kloppend hart van de buurt te voelen was in hun restaurants. Niet verrassend dat ze dan twee historische en dus gevestigde waarden als locatie uitgekozen hebben, maar ze zijn zelfs een stapje verder gegaan! Voordat ze hun concept tot leven gebracht hebben, zijn ze van deur tot deur gaan om te horen wat de buurtbewoners wilden als ze op restaurant gingen.

Het resultaat? Grote porties voor een redelijke prijs. Zo werd 't Oud Gemeentehuis in leven geroepen!

't Oud Gemeentehuis

't Oud Gemeentehuis is gebouwd in een oude herberg die altijd een belangrijke plaats geweest is voor het culturele leven van Weert en waar tot begin 1900 ook gemeentediensten ondergebracht waren. Horeca Toppers kreeg dit gebouw in handen en heeft oorspronkelijk verrassend weinig moeten renoveren: veel van wat je vanbinnen ziet, is authentiek, inclusief het rieten dak! Daarbovenop komt ook dat ze aan het doel van het gebouw weinig wilden veranderen. Het moet nog altijd een plek zijn waar mensen samenkomen en plezier beleven.

Dat betekent ook een gezellige setting zoals zware houten balken en verweerde bakstenen muren, maar vooral: lekker eten. Want een samenkomst zonder goed eten, dat is gewoon een meeting (om Julia Child losjes te citeren)! Trouw aan onze Belgische afkomst serveren ze de klassiekers zoals gegrilde steaks (hun specialiteit), sappige ribbetjes waar het vlees zo van het bot valt, konijn met pruimen, witloofsalade en varkenswangetjes in bruin bier. Bovendien worden de recepten eerst uitvoerig getest en aangepast zodat de Belgische Klassiekers hier echt tot hun recht komen.

Leuk wist-je-datje: 't Oud Gemeentehuis biedt vleessoorten aan op hun kaart die je in de omliggende brasseries niet snel zal vinden. USA grainfed Sucade steak, Wagyu Kagoshima Japan en Dry aged rundsvlees zijn maar een paar van de 23 (!) soorten die je op de kaart kan vinden.

© 't Oud Gemeentehuis by TableFixr

Wil je dit adresje ook proberen? Voeg 't Oud Gemeentehuis nu toe aan je bucketlist!

📍 Appeldijkstraat 2, 2880 Weert

Skaldu

Aan de rand van de Oude Schelde, diep verscholen in waterplanten, vind je het recent geopende restaurant, Skaldu.

Waar 't Oud Gemeentehuis heel traditioneel is en al een vaste waarde is in Weert, is Skaldu hipper en gesofisticeerder maar toch betaalbaar. Skaldu draait volledig om vis, een knipoog naar de gezellige locatie aan het water. Wel is het, net zoals 't Oud Gemeentehuis, een historisch gebouw. Oorspronkelijk was het een veerhuis dat gebruikt werd als overzet voor mensen die in Bornem moesten gaan werken.

Het pronkstuk van het restaurant is de gedroogde boomstam die in het midden van de zaal staat. Hierdoor lijkt het alsof je op een bankje naast het water zit.

© Skaldu

Daarna mochten we met onze cocktails naast de open haard plaatsnemen zodat een gevoel van luie tevredenheid over ons heen spoelde (toegegeven: dat kon ook wel aan de Lazy Red Cheeks gelegen hebben).

Omdat Sharing Dishes centraal staat in Skaldu's concept, namen we een schotel Fruit de Mer Royal. En wow, toen ze de schotel brachten, viel onze mond open! Er zaten kreeftenscharen bij ter grootte van een volwassen mannenvuist en de mayonaise paste perfect bij de delicate smaak van het krabvlees. Verder waren er kokkels, koningskrab, ongepelde garnalen, mosselen en oesters. Een schotel vol afrodisiacum dus, maar aangezien wij met familie gingen eten, voelde het toch een beetje vreemd om elkaar een van de oesters te voeren...

© Skaldu
0:00
/
Leuk weetje: op zaterdagen komen lokale muzikanten piano spelen!

We gaan hier zeker nog eens terugkomen, al was het maar voor het uitzicht op het water in de zomer.

Jij ook? Voeg Skaldu dan zeker toe aan je bucketlist!

📍Binnendijkstraat 5, 2880 Weert

Sylvia Spiessens, Axel Van Steenbergen, Kristien Van Ranst, Marc Van Steenbergen, Maxim Van Steenbergen, Amaria El Kadouri.

Wil jij deze leuke adresjes ook niet vergeten? Voeg ze toe aan je bucketlist!

TableFixr
TableFixr is a matching tool that helps you find the perfect restaurant for you and your dinner company. Invite your friends, start matching, and let yourself be surprised by an exciting discovery!