Try Vegan November - de beste vegan restaurants in België

November staat voor de deur en voor vele mensen betekent dit ook de start van Try Vegan, een initiatief van BE Vegan. 1 november is namelijk World Vegan Day en aangezien België aan geen enkel land moet onderdoen qua rijk bourgondisch eten, moeten we ook kunnen uitpakken met een rijke vegan keuken!

Wil je weten welke leuke vegan restaurantjes er in jouw buurt zijn? Scroll door onze inspiratielijsten in de TableFixr app of pas (tijdelijk) je voorkeuren aan naar “vegan” bij instellingen. Op die manier zal de volgende jacht een restaurant met voldoende vegan opties voorstellen.

In onze blog zetten we alvast deze restaurantjes in de kijker:

Liu Lin, Brussel

Liu Lin is een authentiek Taiwanees restaurant opgericht door twee zussen Liu & Lin. Zij wilden zoveel mogelijk mensen bereiken met hun passie voor eten en een plantaardige levensstijl en opende daarom Liu Lin. Waarom plantaardig? Omdat je per maaltijd een onschuldig leven redt en het de meest duurzame manier van eten is voor dieren, onze gezondheid en de planeet.

Het menu staat vol met heerlijke gerechten zoals vegan calamares van konnyaku, "prawn-like" tempura, knapperige wontons, hartverwarmende noedelsoepjes, rijstbowls en desserten zoals artisanaal vegan ijs met ferrero rocher, speculaas karamel en banaan.

Hoogstraat 20 1000 Brussel

Copper Branch, Brussel

Iets wat je ongetwijfeld vaak hoort als je vegan bent of meer plantaardig wil eten, is dat het zo saai en zonder smaak is of dat je dan je favoriete gerechten niet meer kan eten. Copper Branch in Brussel bewijst hoe fout dit idee is! Het volledige menu is plantaardig en de volle smaak druipt eraf. Denk aan hamburgers, bowls, frietjes en uiteraard ook bourgondische desserten! Probeer zeker hun no-burger met plantaardige kaas en signature sauce. Neem dan ineens ook de groene nuggets met aïoli erbij of gegrilde maiskolven.

Het is dan misschien wel "fastfood", de ingrediënten die gebruikt worden zijn gevarieerd, gezond én ecologisch verantwoord!

Heb je ooit al eens zo guilty free kunnen genieten?

Frère-Orbansquare 9, 1000 Brussel

V-Box, Gent

Streetfood hoef je ook niet te missen als je vegan wil eten! Ga bijvoorbeeld naar Gent, zoek een omgebouwde scheepscontainer in het hippe Dok Noord en daar stuit je op V-Box! Ben je niet van Gent, huur dan ook een airbnb'tje want alles dat op de kaart staat, ziet er zo heerlijk uit dat je ofwel een paar uur nodig gaat hebben om te kiezen, ofwel gewoon zal beslissen om een heel weekend te blijven en alles uit te proberen.

Bewijsstuk A: hartige wafels gevuld met gyroz, aardappelschijfjes, kaaz en bbq saus; worstenbroodjes; black jack burger in een zwart broodje en bickysaus geserveerd met nacho's en huisgemaakte guacamole; Freakshakes (milkshake met toppings zoals donuts, oreo's of brownies),...

Dok-Noord 7, 9000 Gent

Hashtag Food, Brugge

No gluten, no dairy, no bullsh*t

Hashtag Food is standaard volledig plantaardig en glutenvrij, mààr je hebt wel de optie om vlees of vis aan het hoofdgerecht toe te voegen. Dit hebben ze bewust gedaan omdat ze een plek willen zijn waar iedereen zich welkom voelt, zonder dat je daarvoor moet inboeten in smaak of beleving. Een filosofie waar wij bij TableFixr volledig achterstaan!

Creativiteit hebben ze genoeg want zo stond er bijv. eens een eetbare assenbak op het menu: Belgische chocolade met oreo-koekjes en hazelnoten, gevuld met een romige vegan chocoladepudding. Het as werd gemaakt van een vegan meringue met vanille en chocolade. Klinkt alvast heerlijk, maar zou jij het aandurven?

Scheepsdalelaan 37 8000 Brugge

De KleinKeuken, Kortrijk

Omringd door de Leie op het Buda-eilandje in Kortrijk, kan je het volledig veganistisch restaurant de KleinKeuken vinden. Als je van een goede brunch houdt, moet je zeker hier langsgaan!

Probeer maar eens met honger buiten te gaan met suggesties zoals beetroot wellington (gevulde pastei met rode biet, walnoot en champignons), couscous op een bodem van pompoen met geroosterde pastinaak en cashewsaus (een zalige vegan versie voor kaassaus!) of rolletjes gevuld met noten, pitten, tofu en kruiden met tomatensalsa en geroosterde pastinaak.

Wees er wel snel bij want de brunch is altijd heel vlug uitverkocht!

Budastraat 8, 8500 Kortrijk

Handig weetje: op TableFixr wordt een restaurant aangeduid als "Vegan Friendly" als deze minstens 3 vegan opties op de kaart staan heeft (dus gedaan met dat slaatje geitenkaas zonder geitenkaas 😉).

Ben jij een restauranteigenaar en wil je graag meer vegan bezoekers aan te trekken? Neem dan zeker een kijkje op de website van Be Vegan voor tips!

TableFixr
TableFixr is a matching tool that helps you find the perfect restaurant for you and your dinner company. Invite your friends, start matching, and let yourself be surprised by an exciting discovery!