Legendarische Fastfood zaakjes in Antwerpen

Het concept Fastfood gaat terug naar de Romeinse steden waar 2000 jaar geleden de arme bevolking al kant-en-klare gerechtjes kocht bij "thermopolia". Fastfood wordt vaak geassocieerd met lage prijs en lage kwaliteit, maar schudt de laatste jaren zijn slechte reputatie van zich af! Meer nog, gerechten die vaak geassocieerd worden met Fastfood, hebben soms drie dagen nodig om gemaakt te worden. We lijsten hier een aantal restaurants op in Antwerpen die gerechtjes serveren die je snel en overal kan eten.

Frites Atelier - Antwerpen

Sergio Herman tilt onze Belgische trots naar een nieuw niveau! Dat frietjes met de juiste saus de beste culinaire ervaring zijn, dat wisten wij natuurlijk al lang. Maar het team achter Frites Atelier heeft meer dan 18 maanden geëxperimenteerd met o.a. verschillende aardappelsoorten en bodemsoorten om zo tot de perfecte frieten te komen! De sauzen zijn uiteraard zelf gemaakt en variëren van de klassieke Samurai en Andalouse tot verse Bearnaise en Deep Truffle!

Een frituur zou een frituur niet zijn zonder bijhorende snacks en zo heeft Sergio ook een selectie kroketten ("Crispy Croquette collection") en burgers ontwikkeld. Maar wel op sterrenrestaurant niveau natuurlijk.

Wil je dit adresje niet vergeten? Voeg het toe aan je bucketlist op onze app!

Finjan - Antwerpen

"Beste pita van't stad!"

Als je "Fastfood" hoort, is één van de eerste dingen waar je aan denkt ongetwijfeld aan ne goeie vettige pita. Finjan specialiseert zich in pita die zo goed is, dat het zelfs een vermelding kreeg in de Gault&Millau! Volgens hen zou elke Belgische pita maker hier langs moeten komen om de magie te begrijpen van een zalige en verse pita. Het is ook een echte gevestigde waarde in Antwerpen want Finjan is begonnen als familiezaak in 1994.

Je kan hier bovendien heerlijke vegetarische opties krijgen zoals falafel, babaganousch, hummus en tahina. Niet onbelangrijk: aan heel betaalbare prijzen want, zoals ze het zelf zeggen "het leven is al duur genoeg".

Wil je dit adresje niet vergeten? Voeg het toe aan je bucketlist op onze app!

Dia De Los Tacos - Antwerpen

Bij Dia De Los Tacos kan je de authentieke Mexicaanse taco's vinden "zoals het hoort"! Geen Tacos Gringos (de Amerikaanse versie) maar bijvoorbeeld wel de Tacos al Pastor, de meest populaire taco in Mexico of de Taco al carbon: gegrild rundvlees geserveerd met witte ui, koriander met huisgemaakte salsa's en toppings die je zelf afwerkt aan tafel. Het menu gaat je serieuze keuzestress geven en staat ook nog eens vol met veggie opties waarbij je zelfs vegan kip en chorizo kan kiezen!

Of durf jij het aan om de typische Mexicaans delicatesse te proberen van taco's met "huitlacoche"? Dit wordt ook wel het Mexicaans kaviaar genoemd en is een soort van schimmel dat op een maïsplant voorkomt. Dit is wel niet voor iedereen dus... try at your own risk!

Door het vrolijke interieur lijkt het hier elke dag Cinco de Mayo te zijn, alhoewel de 1l pitcher margaritas, een grote selectie aan tequila er misschien ook iets mee te maken kunnen hebben.

Wil je dit adresje niet vergeten? Voeg het toe aan je bucketlist op onze app!

Farmo Street - Antwerpen

Deze Syrische zaak is nog maar geopend sinds april 2021, maar is de talk of the town. Ze maken hun broodjes dagelijks (een super bevredigend proces om te zien, trouwens), hun eigen falafel en het vlees wordt gegaard naast hete lava stenen. Hier ga je dus geen twijfelachtig vlees vinden maar enkel verse producten, van hoge kwaliteit! De bowls & broodjes worden ook volgestouwd met de beste groentjes dus als je nog eens een fond'ke nodig hebt voor je uitgaat, dan kan je dat hier doen zonder je achteraf slecht te voelen.

Wil je dit adresje niet vergeten? Voeg het toe aan je bucketlist op onze app!

Banh-Mi, Antwerpen

Waar frietjes, pita's en taco's al helemaal ingeburgerd zijn in België, springt Banh-Mi eruit met authentiek Vietnamees streetfood. De typische Vietnamese sandwich "banh-mi" is hun signature dish, maar je kan hier ook zalige noodle salades en Pho soep krijgen. "Bánh-Mì" betekent letterlijk "brood" en komt van het stokbrood dat  tijdens de koloniale periode door de Fransen in Vietnam werd geïntroduceerd. Ook al is het typisch streetfood, hier is alles vers! Van de paté tot de mayonaise.

Wil je dit adresje niet vergeten? Voeg het toe aan je bucketlist op onze app!

Bia Mara - Antwerpen

Fish & Chips is waarschijnlijk één van de meest bekende Fastfoods. Bia Mara heeft dit naar een nieuw niveau getild waarbij ze proberen om zo duurzaam mogelijk aan visvangst te doen. Dit restaurant is bedacht op de straten van Dublin met het idee om de klassieke Fish & Chips te pimpen door niet enkel kabeljauw te gebruiken, maar ook door andere ingrediënten toe te voegen zoals bijv. Cajun Spiced Panko Mackerel & lemon cajun sauce met zeewier gezouten frieten. Toen ze dit voor het eerst introduceerden in Dublin, stonden de rijen tot om de blok aan te schuiven. Gelukkig hebben ze ook hun weg naar België gevonden!

Wil je dit adresje niet vergeten? Voeg het toe aan je bucketlist op onze app!

See something you like? Vergeet deze zalige "fastfood" restaurants niet en voeg ze toe aan je bucketlist of check-in via onze app!

TableFixr
TableFixr is a matching tool that helps you find the perfect restaurant for you and your dinner company. Invite your friends, start matching, and let yourself be surprised by an exciting discovery!