Restaurants in Adembenemende Kastelen

Soms wil je eens wat meer. En soms is dat "meer" een kasteel! Want geef toe, stiekem ben jij gemaakt om dagelijks in kastelen te dineren. Daarom hebben wij voor jullie een paar van de beste restaurants in België opgelijst die zich in een echt kasteel bevinden!

Château de la Chapelle by Seppe Nobels - Anthisnes

"Door een opening in de bomen, begrijpen we het ineens. Deze bizarre en hypnotiserende plek gehuld in een ochtendmist en mysterie. Een kasteel gehuld in nevel en geheimen. Een plek waar je, als je je gedachten laat afdwalen, je gemakkelijk bosgeesten zou kunnen voorstellen die onder oeroude takken ronddwalen." - Château de la Chapelle

Welkom bij Château de la Chapelle!  Waar je volledig tot rust komt en het gevoel krijgt dat je wakker geworden bent in een sprookje en de geschiedenis voelbaar is. Niet moeilijk want de oorsprong gaat al terug tot 1245! De Belgische top "groene" chef Seppe Nobels slaat de handen in elkaar met chef Kwinten Albertijn waarbij ze via het principe Farm to Plate de ecologische voetafdruk willen verkleinen en heerlijke prachtige gerechten op tafel toveren. Hier kom je om te genieten...

Voeg dit restaurantje nu toe aan je bucketlist! Klik hier

Aurum by Gary Kirchens - Kasteel van Ordingen Sint-Truiden

één blik op dit prachtig kasteel en je wil spontaan je baljurk aan trekken! Niet alleen is het gebouw zelf ongelofelijk impressionant, het interieur brengt je zo terug naar een tijd van prachtige feesten en gemaskerde ballen.

De oorsprong gaat al terug naar de 12de eeuw als wachtpost op de grens van het graafschap Loon. Later werd het, samen met zijn authentieke geschiedenis, hersteld en is het vandaag een hotel met een luxe restaurant. Je hoeft hier niet persé een kamer te boeken om van het restaurant te kunnen genieten dus waar wacht je nog op?!

Voeg dit restaurantje nu toe aan je bucketlist! Klik hier

La Ferme by Feestarchitect - Château Jemeppe Hargimont

Château Jemeppe is één van de grootste culturele schatten van ons land. Het begin van dit gebouw gaat terug tot midden 13de eeuw als verblijf van de heren van Jemeppe die een veilige plek nodig hadden door alle gevechten in deze regio tussen de Naamse en Luxemburgse dynastieën. Volgende generaties voegden zo "La Ferme" toe als stallen, wat vandaag het restaurant is. Het enige jammere is dat je er enkel kan komen eten als gast, maar goed, er zijn erger dingen dan een weekendje te moeten logeren in een prachtig historisch en authentiek kasteel waar je kan loungen naast een open haard en genieten in het binnenzwembad, toch?

Voeg dit restaurantje nu toe aan je bucketlist! Klik hier

© Chateau Jemeppe

Château de Grandvoir - Neufchateau

"Ik (...) kan nu het leven van vergane heren oproepen; het meest bizarre leven, het meest barokke, het meest ingewikkelde denkbaar, waarvan de realiteit inzake verbeelding en originaliteit veel verder gaat wat de meest vindingrijke geest in een roman zou kunnen bedenken."  - Louis Wilmet 1956

Kasteel Grandvoir is een vierkante kasteelhoeve uit de 17de eeuw en bekend door de bezoeken van Pierre Bonaparte (neefje van dé Napoleon Bonaparte). Vandaag de dag is het niet alleen een prachtig hotel en restaurant, maar ook een brouwerij van Vaurien bier! Het restaurant moet zeker niet onderdoen voor de grandeur van dit kasteel: met een indrukwekkende wijnkelder en een gastronomisch 4 tot 6 gangen menu, ga je je ongetwijfeld als een koning(in) behandeld voelen!

Voeg dit restaurantje nu toe aan je bucketlist! Klik hier

Chateau Beausaint - Beausaint

In Chateau Beausaint staat de tijd stil. Letterlijk! Want alle klokken staan in dit kasteel stil. Het Antwerps koppel dat deze boetiek B&B uitbaat, wil dat je de tijd vergeet. Dit kan bijna niet anders, midden in het groen, omringd door stilte. In dit prachtig kasteel werd de oude grandeur gerenoveerd terwijl er toch een huiselijke touch gegeven is. Thuis voelen als een echte kasteelheer eigenlijk!

Voeg dit restaurantje nu toe aan je bucketlist! Klik hier

Maxime Colin - Kraainem

Technisch gezien is het restaurant Maxime Colin niet gevestigd in een kasteel, maar deze voormalige 17e-eeuwse pastorie bevindt zich wel in het hart van de prachtige tuinen van het Château Jourdain! De sfeer van het restaurant is de juiste combinatie tussen een traditionele Vlaamse bourgeois stijl en een hedendaags design, terwijl je buiten kan genieten van een oase van rust. Met uitzicht op de vijver vol eenden en ganzen kom je hier ongetwijfeld tot rust terwijl je geniet van een culinair hoogstandje. En natuurlijk kan je de château nog altijd gaan bezoeken!

Voeg dit restaurantje nu toe aan je bucketlist! Klik hier

Wil je graag nog meer gelijkaardige adresjes ontdekken en inspiratie opdoen voor de leukste restaurants in België? Download onze app voor iPhone en Android! Door gebruik te maken van onze bucketlist-functie vergeet je bovendien nooit meer een leuk adresje.

TableFixr
TableFixr is a matching tool that helps you find the perfect restaurant for you and your dinner company. Invite your friends, start matching, and let yourself be surprised by an exciting discovery!