Restaurants met Power

Je hebt vast al gehoord van de trend om restaurants in verlaten loodsen of oude fabrieken te vestigen. Dit heeft zijn oorsprong in o.a. New York waar de aanzienlijke huurprijzen artiesten naar de oude pakhuizen van bijvoorbeeld het Meatpacking District duwden. Of denk aan Berlijn waar restaurateurs zich in gebouwen vestigden waar de littekens van de oorlog nog te zien waren en een bijhorende underground lifestyle heersten. Deze plekken werden zo opgewaardeerd tot coole hotspots!

Deze trend van restaurants op industriële locaties kan je ook in België vinden. Meer nog, wij zetten voor jullie restaurants in de kijker die draaien om power: van voormalige energiecentrales tot oude tankstations.

Garage, Kortrijk

Dit gebouw was vroeger een tankstation, maar stond al sinds de jaren 70 leeg. Dit totdat de twee schoonbroers Fitzgerald Rigole en Tom Brys zich vorige zomer over het gebouw ontfermden. Ze namen een oud gebouw waar niemand nog waarde in zag en vormden het om hebben tot een coole bistro. En dit nog eens midden in corona tijdperken!

Ze staan voor "eenvoud met een ziel" en door dit pand te kiezen, ademt heel het restaurant deze filosofie uit.

Volta, Gent

"Jasper zet de oude elektriciteitscentrale op stoomkracht"

Het restaurant Volta is gevestigd in de Groene Vallei, langs de Nieuwe Wandeling in Gent. In 1924 werd hier een omvormingsstation gebouwd om grote bedrijven in deze buurt en hun zware motoren van energie te voorzien. De grote ruimte waar je nu kan eten, was vroeger een machinezaal en de elektrische loopbrug is er nog te zien!

Het resultaat is een super trendy restaurant waar er een perfecte balans bereikt is tussen de industriële sfeer perfect en gezelligheid.


Koolputten, Waasmunster

Dat Koolputten in Waasmunster een uniek restaurant is, is zacht uitgedrukt. Het behoort tot ons historisch erfgoed doordat hier 100 jaar geleden al een kleine haven bestond waar schepen goederen aan- en afvoerden. Later werd het omgevormd tot een welvarende kolenhandel waar je bovendien ook een herberg, herenwoning, arbeiderswoningen en stallen kon terugvinden. Uiteindelijk raakte deze plek in verval en bleef er bijna niets meer over. Gelukkig hebben de afstammelingen van de site het erfgoed beschermd, gereconstrueerd en hersteld in haar voormalige glorie. Het resultaat? Een prachtige ontmoetingsplaats vol authentiek historisch erfgoed, maar in een modern jasje. Daarbovenop krijg je door de metershoge ramen ook nog het indrukwekkende uitzicht op de Durme en de Mirabrug er gratis bij!

© De Koolputten

Bar Bask

We make fire, we make the rules

Bar Bask is een gloednieuw restaurant dat in juni dit jaar pas open gegaan is en ziet er al super veelbelovend uit! Ze hebben een tankstation aan het Keizerspark in Gent omgetoverd tot een stoer Baskisch restaurant waar het rock'n roll gehalte van afspringt. Dit pand leent zich daar natuurlijk perfect voor met haar ruwe bakstenen muren en het industriële karakter van het voormalige tankstation. Dit trekken ze ook door naar de menu die vooral draait om zeedieren en waar ze experimenteren met de grill. Wil je nog eens gezellig samenkomen met een frisse pint en tapas, dan ga je je hier meteen thuis voelen.

Wil je graag nog meer gelijkaardige adresjes ontdekken en inspiratie opdoen voor de leukste restaurants in België? Download onze app voor iPhone en Android! Door gebruik te maken van onze bucketlist-functie vergeet je bovendien nooit meer een leuk adresje.

TableFixr
TableFixr is a matching tool that helps you find the perfect restaurant for you and your dinner company. Invite your friends, start matching, and let yourself be surprised by an exciting discovery!