Roze restaurantjes in België

Oeh-la-la, on voit la vie en rose met deze prachtige roze restaurantjes! Soms wil je gewoon even op een plek zijn die jouw persoonlijkheid uitstraalt, je hart doet zingen of je Instagramaccount aanvult. Daarom hebben we bij TableFixr een overzicht gemaakt van de leukste roze restaurants in België!

Mooy, Antwerpen

Gelegen in De Wilde Zee in Antwerpen heeft Yana van Mooy een plek gecreëerd die zowel je binnen- als buitenkant mooi maakt. Een concept dat zich uitstraalt naar het prachtige interieur met als pronkstuk een wondermooie bloemenmuur. Probeer een keuze te maken tussen alle zalige fleurige drankjes en healthy verwengerechten. Als je klaar bent met je mooi te eten, kijk dan ook even naar de winkel achteraan waar je een leuk assortiment aan schoonheidsproducten kan vinden!

Choux Cafe, Antwerpen

Fel gekleurde lattes, vrolijke bordjes versierd met eetbare bloemetjes en prachtige rozen die van de muur en plafond groeien! Één ding is zeker, gaan eten in Choux Cafe is een heel bijzondere ervaring. En mocht dat niet genoeg zijn, dan zorgt het super vriendelijk personeel er wel voor dat je goedgezind buitengaat. Reken zeker nog wat extra tijd voor je bezoek om foto's te trekken want geloof ons, dat gsm'eke gaat niet lang neergelegd worden!

Bar Nazar, Antwerpen

Bar Nazar is minder opvallend roze dan de anderen in dit lijstje, maar zeker niet minder mooi! Deze pop-up werd opgericht door de winnaars van 'Mijn keuken, mijn restaurant' en tovert Turks streetfood om tot een chic gerecht. Het industriële pand, gecombineerd met de zachtroze gordijnen en de mooie stijlvol gekleurde bordjes, maken deze fine dining ervaring eentje die je ook zeker gaat willen delen op jouw instagram account!

Cantine Clementine, Hasselt

Deze mooie nieuwkomer is nog maar geopend sinds mei 2021! Het interieur is in een prachtige roze kleur geschilderd - hoe kan het ook anders? - en straalt zo veel gezelligheid uit dat je je meteen met een kopje thee en met je pinkje in de lucht als een elegante dame in de stoelen wil neervlijen. Het leuke aan deze plek is ook dat je met je boekenclub of breiclub langs kan komen en uren gezellig kunt keuvelen. Een beetje een moderne boerinnenbond, zoals ze het zelf zeggen!

Alice, Gent

In dit charmante herenhuis kom je terecht in de wondere wereld van Alice! Met de leuke elegante stoeltjes, een prachtig plafondschildering en een al even chique luster, voel je je even teruggaan in de tijd. Het leuke is dat ze ook een winkeltje hebben waar je toffe tafeldecoratie kan kopen waardoor je de sfeer bij jou thuis kan hercreëren! Oké de plafondschildering gaat wat moeilijk zijn, maar het is een begin...

Quatre Vins, Brugge

Quatre vins in Brugge is zo liefelijk roze dat je meteen verliefd zal worden op het interieur! Met hun concept dat draait om foodsharing & biodynamische wijnen, doen zij er alles aan om hun klanten leuke momenten te bezorgen. Mooi interieur, heerlijk eten, boeiende wijnen en tof gezelschap? Wat kan je nog meer willen!

Nude, Kortrijk

Nude wordt uitgebaat door twee jonge vrienden en bewijst dat roze niet persé girly moet zijn! We schreven al eerder over Nude, maar toen draaide het nog uitsluitend om hun leuk toilet, terwijl heel hun interieur de moeite waard is. Door de feestelijke sfeer die overal om je heen hangt, wordt je aangespoord om je mooiste outfit boven te halen en je vrienden op te trommelen. Bij mooi weer kan je je ook aan de zomerbar zetten en met een beetje geluk, is er op dat moment ook een DJ aanwezig om het feestje pas echt af te maken.

Albrecht, Oostende

één ding is zeker! Bij Albrecht ga je genoeg instagram materiaal vinden. Het ene prachtige gerechtje na het andere wordt bovengehaald, terwijl jij helemaal tot rust komt en ontstrest met een "unicorn latté". Zet je voor de bloemenmuur, bestel een ontbijtje (can I get a whoop for All-Day-Breakfasts!) en laat je helemaal gaan. Ben je voldaan? Stamp dan je schoenen uit en ga voor een strandwandeling want Albrecht ligt vlak naast de kust van Oostende.

Le Flore, Brussel

Wat een verborgen pareltje! Le Flore ligt verscholen in het charmante en idyllische Ter Kamerenbos en is een coole afterworks bar in onze hoofdstad. Het interieur is prachtig roze zonder kitsch te zijn, met vrolijke kleuren en patronen. Vergeet even je 9-to-5 en krijg een echt vakantiegevoel terwijl je je laat verwennen met cocktails en heerlijke tapas. Oké je gaat liever misschien niet willen delen, maar zo heb je tenminste een excuus om alles op het menu uit te proberen!

Bad by La Parisienne, Sint-Gillis

Bad by La Parisienne lijkt wat op een “nightclub meets restaurant”. Het begint al met een portier in een strak pak die de deur opent en je in één van de kleurrijkste restaurants ooit binnenleidt. Je kijkt direct op de open keuken waar de chefs in Japanse gewaden druk aan het werk zijn met het bereiden van sushi die op skateboards geserveerd wordt. Voor extra effect wordt het op droogijs gelegd waardoor het door een mist wordt omringd. Je kan dan ofwel naar het restaurant gaan ofwel naar de shisha lounge. Het fel roze en oranje interieur schreeuwt om gefotografeerd te worden en je zal het niet kunnen laten om je selfie-stick boven te halen. Je kan tussen de gerechtjes door zelfs even in het bad met roze ballen gaan liggen of voel je een ster en laat je fotograferen aan de fotomuur. Zelfs het WC en het terras zijn instagrammable! Het nachtclub gevoel wordt versterkt door de neonverlichting en een DJ die dansmuziek door de boxen laat knallen. Je ziet dan ook regelmatig iemand rechtstaan en een dansje placeren. Om het entertainment gehalte af te maken, halen de obers kaarttrucjes naar boven of komen ze met een djembé de sfeer opzwepen.

Wil je graag nog meer gelijkaardige adresjes ontdekken? Download dan zeker onze app voor inspiratie! Door gebruik te maken van onze bucketlist-functie vergeet je ook nooit meer een leuk adresje.

TableFixr
TableFixr is a matching tool that helps you find the perfect restaurant for you and your dinner company. Invite your friends, start matching, and let yourself be surprised by an exciting discovery!