Restaurants met de leukste stadstuintjes in België

Er is niets zo leuk als midden in een bruisende stad te zitten om dan plots een oase van rust te vinden! Daarom hebben wij voor jullie een overzicht gemaakt van restaurants met de leukste stadstuintjes, waar je even weg kan zijn van de drukte en genieten van een stukje rust en groen.

Fragma, Leuven

De tuin van Fragma is niet alleen een prachtige plek om te eten, maar het is ook een belangrijk onderdeel van de identiteit van het restaurant! De chef vindt namelijk zijn inspiratie in de natuur door te observeren hoe de tuin verandert naargelang het seizoen. Zo creëert hij nieuwe, pure en seizoensgebonden gerechten. In 2022 zullen ze ook hun eigen groenten en kruiden kweken met een tweede tuin volgens hun idee voor de toekomst: minder verspilling en meer met korte ketens werken.

Roots, Gent

Roots, waar de wortels van het team groeien in een leuke en ongedwongen sfeer met lekker eten en een prachtig stadstuintje. De combinatie van de authentieke stenen vloer, houten schoolstoeltjes, koperen buizen en de klimop begroeiing, stralen rust uit. De uitbaters staan bekend om hun vriendelijkheid en de gerechtjes om hun verrassende en sublieme smaakcombinaties. Fancy, maar toch speels! Dat is Roots.

De Republiek, Brugge

Ontmoet, droom, onderneem en pak iets om te drinken: daar draait Republiek om! Deze creatieve broedplaats bevindt zich in de binnenstad van Brugge en is heel geliefd bij de locals voor de hippe en creatieve sfeer. Met hun super mooi en charmant terras, is het hier zalig om te zitten in de zomer en dus de ideale plek voor vakantie in eigen land!

Malte, Sint-Gillis

Als je indruk wil maken op jouw 'Hot Date', dan stellen we voor om naar Malte in Sint-Gillis te gaan! Als de date uiteindelijk wat zou tegenvallen, heb je nog altijd het bijzondere interieur en de zalige gerechtjes om de beleving de moeite waard te maken. Door de vele kaarsjes en de zachte verleidende klanken van jazzmuziek, hangt er een heel magische sfeer die je met een verliefd gevoel gaat laten vertrekken. Hun super leuke zomerse stadstuin maakt het plaatje af met klimop begroeide stadsmuren en gezellige lichtjes. Je droomt hier helemaal weg naar verre oorden.

De Comeet, Lier

Een echte favoriet onder de Lierenaars! De Comeet is een zuiders restaurant waarin je kennis maakt met de lekkerste Wereldtapas in een super gezellig kader. De leuke decoratie, buitentapijten, half-bezetten bakstenen muur bedekt door groene planten, ... Alles ademt hier vakantie uit! Ook wordt je meteen goed gezind door de sympathieke bediening en de sfeervolle zuiderse achtergrond muziek. Hoewel het hier natuurlijk om de tuin draait, is het in de winter ook zeker de moeite waard met de prachtige open haard en hun winterbar pop-up!

Jan Van Den Bon, Gent

Zelf konden we eerst niet geloven dat deze tuin zich in de stad bevond! Tuinieren is een familiale traditie van de chef en dat maakt zich hier sterk duidelijk. Niet alleen is de tuin (inclusief waterval en vijver!) prachtig en al een bezoekje waard, de natuur wordt ook de keuken ingebracht door meesterlijke combinaties met vergeten groenten. De enige gemiste kans lijkt ons dat, ondanks groenten hier een belangrijke rol spelen, er geen vegetarische gerechten op de menu's staan. We zijn benieuwd naar de evolutie en houden dit restaurant dan zeker nog sterk in de gaten!

't Hofke, Antwerpen

Gelegen in de Vlaeykensgang, een verborgen 16e-eeuws steegje dat in de jaren 60 gered werd van de sloop en opgeknapt door de antiquair Axel Vervoordt, maakt dat 't Hofke zich op één van de mooiste plekjes van Antwerpen bevindt. De robuuste bakstenen, groene planten en lichtjes geven hun stadstuin een romantische feeërieke gloed. Bovendien staat dit restaurant ook gekend om de super gastvrije bediening die je meteen een welkom gevoel geeft, waardoor dit het soort restaurant is dat je opnieuw en opnieuw zal gaan willen bezoeken.

Sir Anthony Van Dijck, Antwerpen

In hetzelfde steegje als 't Hofke, voel je de charme van de omringende authentieke Antwerpse huisjes ook bij Sir Anthony Van Dijck. Bij het binnenkomen in dit 16e-eeuwse gebouw sta je meteen versteld van het prachtige authentieke interieur en het uitzicht op de mooie binnenkoer geeft je het gevoel dat je in een schilderij gestapt bent! De klassieke Franse keuken volgt het ritme van de natuur en door het gebruik van topkwaliteitsproducten is elk gerecht een gastronomische ervaring.

Zarza, Leuven

Met hun prachtige oranjerie die uitkijkt op de al even mooie stadstuin, wordt de toon van dit restaurant meteen gezet: verfijnd, maar niet te stijf. In de tuin kom je tussen het groen en de mooie rode bakstenen muren helemaal tot rust. Terwijl jij verwend wordt door de vriendelijke en uitstekende bediening, gaat de chef aan de slag met authentieke verse producten van eigen bodem, telkens met een creatieve twist en verrassende combinaties.

Comptoir des Galeries, Brussel

Vlakbij de Grand-Place van Brussel, kan je de grote stad even achter je laten in het leuke binnenplaatsje van Comptoir des Galeries. Het interieur is modern met chique elementen waarbij je bij het binnenkomen verrast wordt door een enorme antieke medaillepers! De open keuken achter glas geeft je al een voorproefje van de verfijnde lokale specialiteiten die je te wachten staan.

Wil je graag nog meer gelijkaardige plekjes ontdekken? Check dan zeker onze app voor meer inspiratie en voeg de restaurants toe aan je bucketlist zodat je nooit meer een leuk adresje vergeet!

TableFixr
TableFixr is a matching tool that helps you find the perfect restaurant for you and your dinner company. Invite your friends, start matching, and let yourself be surprised by an exciting discovery!