Hoog in de wolken: de hoogste restaurants in België

The sky is the limit! Of toch als je graag geniet van een prachtig uitzicht. Deze week brengen we jullie graag dichter bij de goden met deze restaurantjes, hoog in de wolken.

Njord, Zeebrugge

Njord, genoemd naar de zeegod in de Noorse mythologie die over zeevaarders waakt, is een schitterend restaurant in Zeebrugge dat zich op 40 meter hoog bevindt. Door de enorme ramen heb je een ontzagwekkend zicht op de zee en de haven. Bovendien zijn er midden in het restaurant twee grote Schotse zilverberken neergeplant! Zowel het eten als het interieur is Scandinavisch geïnspireerd. Heerlijk verse vis en vlees worden op de houtgrill klaargemaakt. Geen show: puur natuur. En net als je dacht dat je niet meer verrast kon worden, dan valt de avond en worden alle lichtjes van de Zeebrugse skyline aangestoken.

La Villa in the Sky, Ixelles

Eén ding is zeker over La Villa in the Sky: hier kom je om omver geblazen te worden (metaforisch gesproken, uiteraard). Het restaurant is een uniek concept waar je op 120 meter hoog in een strak en stijlvol ingerichte glazen box tussen de sterren dineert. Terwijl sterrenchef Alexandre Dionisio zich uit de naad werkt in de open keuken, om voor jou de mooiste en zaligste gerechten te maken, word je als koning & koningin behandeld aan tafel. Een valet service wacht je op bij je aankomst en een onthaalhostess begeleidt je tot de top van de toren. Het zou zo uit een sprookje kunnen komen.

Gran Duca, Antwerpen

Bij Gran Duca kan je in het hartje van Antwerpen genieten van een panoramisch zicht, met het prachtig centraal station als pronkstuk. Het uitzicht lijkt op dat van een postkaartje en het restaurant zelf is chic en stijlvol, gecentreerd rond een majestueuze glas-in-lood koepel. Hier voel je je deel van de High Society waarbij de bediening de regels van de etiquette nauwgezet opvolgt, je heerlijke Italiaanse gerechten voorschotelt en je nooit met een leeg wijnglas zal laten zitten.

Hert, Turnhout

Bij restaurant Hert kom je via een prachtige trap met een enorme glazen koepel terecht op de bovenste verdieping van de Turnova-toren. Terwijl je vol anticipatie zit te wachten op de gastronomische smaakbommetjes van de chef Alex Verhoeven, kan je vol bewondering uitkijken over de stad en de Kempen. Door de open keuken wordt de afstand tussen de chefs en hun gasten weggevaagd en krijg je inzicht in de pure keuken, waar respect voor de natuur staat centraal.

Atomium Restaurant, Brussel

Geef toe, je hebt altijd al wel eens willen eten op 100 meter hoog in de Belgische balls of steel! In de hoogste bol van het Atomium serveren ze, hoe kan het ook anders, Belgische klassiekers. Overdag heb je een panoramisch zicht over de omgeving en wanneer de avond valt en de lichtjes van de stad ontstoken worden, ondergaat het interieur een hippe transformatie. Wil je echt genieten van het uitzicht? Zet je dan zij aan zij aan de "panorama bar" zodat niemand het slachtoffer moet zijn die met zijn rug naar dit fantastische uitzicht van onze hoofdstad moet zitten.

Wil je graag nog meer gelijkaardige adresjes ontdekken? Download dan zeker onze app voor inspiratie! Door gebruik te maken van onze bucketlist-functie vergeet je ook nooit meer een leuk adresje.

TableFixr
TableFixr is a matching tool that helps you find the perfect restaurant for you and your dinner company. Invite your friends, start matching, and let yourself be surprised by an exciting discovery!