5 Heilige Restaurantjes in België

23 mei 2021 - Zalig Pinksteren! … Eerlijk gezegd hebben we moeten opzoeken wat er ook alweer gevierd wordt. Lang verhaal kort: iets met de Heilige Geest! Say no more! Ter gelegenheid van Pinksteren delen we met jullie onze interpretatie van "Heilige Plaatsjes", een lijst die ook in de app gaat terugkomen trouwens!

Maurice bar, Antwerpen

Deze unieke en charmante koffiebar vind je terug in centrum Antwerpen en staat te pronken in onze “Heilige Plaatsjes” omdat het gelegen is in een oude kapel! Het terras zelf ligt op een prachtige oude koer, op een verborgen plek tussen oude arbeiders­wo­nin­gen.

Prachtig interieur van Maurice Bar ©

Pastoor Van Vremd , Vremde

Deze luxebrasserie ligt op een super leuke locatie in Vremde en was vroeger een pastorie. Niet alleen kan je hier super gezellig en zalig eten, in de zomer is hun idyllische tuin ook open! Bovendien kunnen ouders hier zorgelijk genieten van Qualitytime want de kinderen kunnen zich ondertussen in de speelkamer gaan uitleven.

Zalig genieten in de tuin van Pastoor van Vremde ©

Kapel 16, Hasselt

Hier vind je misschien geen devotie aan God, maar wel aan pure smaakbommetjes! De verrassende gerechtjes worden bereid met liefde voor het product en geserveerd in een laissez-faire-sfeer waar je je verplichtingen even mag negeren om gewoon hier te zijn en te genieten: “wie dorst had, gaf hij te drinken, wie honger had, volop te eten”.

Interieur Kapel 16 ©

Pastoorgent, Gent

Ga bij de Pastoor te biecht door aan te schuiven aan zijn tafel! Tijdens de verbouwingen van de pastorij bij de kerk Theresia van het kind Jezus werd een receptenboekje gevonden, waardoor het idee voor dit unieke restaurant ontstaan is: per avond wordt hier één gezelschap bediend in een huiselijke sfeer. Kom tot bezinning in een parel van rust in een groene omgeving, dicht bij de stad en geniet van Gods creatie via seizoensgebonden menu’s, met heerlijke aangepaste wijnen.

Te gast bij de Pastoor ©

The Jane Antwerp

Eten voor de Goden! En het is heel gepast te vinden in een voormalige kapel van het militair hospitaal bij The Jane in Antwerpen. Ze bieden verfijnde gastronomie aan jong, oud, foodies of gasten die voor het eerst in contact komen met gastronomie - net zoals Jezus eigenlijk! - Deze toegankelijkheid wordt verder doorgetrokken doordat je van alle tafels zicht hebt op de open keuken. Dit gebouw is een waar kunstwerk geworden en de locatie alleen is al een echte belevenis.

Interieur The Jane ©
Exterieur The Jane ©

****

Benieuwd naar nog meer Heilige Plaatsjes? Onze app zal volstaan met dit soort lijstjes! Wil je zeker niets missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gebracht van onze launch: www.tablefixr.com

TableFixr
TableFixr is a matching tool that helps you find the perfect restaurant for you and your dinner company. Invite your friends, start matching, and let yourself be surprised by an exciting discovery!