5 restaurantjes aan het water in België

Baarle 90, Sint-Martens-Latem

Als je echt bij iemand wil scoren met jouw kennis van leuke restaurantjes, neem hen dan zeker mee naar Baarle 90! Dit restaurant heeft een prachtige tuin dat zich op de oevers van de Leie bevindt en is ideaal voor een romantische date of een super gezellige avond. Niemand kan gestresseerd of slechtgezind zijn op deze plek. De keuken is een verfijnde brasserie wat wil zeggen dat je zowel de huisgemaakte kaaskroketten kan proberen of "imperial heritage" kaviaar. Niets moet, alles mag.

© Instagram @Baarle90

Petite Source, Pelt

Zucht, bij Petite Source komen eten, is als ondergedompeld worden in een bad van rust. De prachtige omgeving en de historische setting van de watermolen doet je denken aan een sprookje. Dat gecombineerd met Gault Millau standaarden en een Frans gastronomische keuken, is Petite Source de ideale plek om te komen genieten van het leven.

© Gemeentepelt.be 

Fiskeskur

Fiskeskur (Deens voor "vissershut") is sowieso één van de meest favoriete restaurantjes van echte Antwerpenaren. Ruw en Rock & Roll, zo kan je ze het best beschrijven. Hun menu is geïnspireerd door de dagvangst van lokale visboeren en het kan dus zijn dat tijdens je bezoek plots een mosselboot aanmeert om hun waren te leveren! Met een groot open vuur, gebarbecuede oesters en een terras waar je de zon in het water ziet ondergaan, is Fiskeskur dé locatie voor deze zomer.

© Instagram @Fiskeskur 

Bodo, Gent

Wauw, dat is de enige manier waarop we de locatie van Bodo kunnen beschrijven. Zij mogen zich de trotse buur van het Gentse Gravensteen noemen en het is de ideale uitvalsbasis om even weg te dromen naar een romantisch verleden. Helemaal in stijl serveren ze traditionele gerechten waarbij in hun eenvoud de kwaliteit van de producten en de vaardigheden van de chef eens zo opvallen.

The Lake, Keerbergen

Als je je echt op zomervakantie wil voelen, moet je zeker bij The Lake in Keerbergen langsgaan! Met een verfrissend drankje kan je genieten van een idyllisch uitzicht op het meer, onder een prachtige treurwilg. Of je nu gastronomisch wil gaan eten of langs wil komen voor een snelle hap en het uitzicht: het kan allemaal!

****

Benieuwd naar nog meer leuke plekjes aan het water? Onze app zal volstaan met dit soort lijstjes! Wil je zeker niets missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gebracht van onze launch: www.tablefixr.com

TableFixr
TableFixr is a matching tool that helps you find the perfect restaurant for you and your dinner company. Invite your friends, start matching, and let yourself be surprised by an exciting discovery!